torstai 10. lokakuuta 2013

Sipulit talviunille

Viime sunnuntaina käytiin katsomassa äitini uutta 10-viikkoista cockerin pentua ja kotimatkalla "eksyttiin" Plantageniin, jossa kaikki kukkasipulit olivat -40% alessa. Olin jotenkin ajatellut, että kukkaistutusten aika tulee vasta ensi keväänä ja kesänä, mutta sitten tuli Tyypin kummitädin kanssa kukkasipulit puheeksi ja niinpä nyt on yhteensä 60 sipulia torkkumassa talviunia kevättä odotellen.

Kaksi säkkiä uutta multaa ja vanhat lehti-pöpelökasvit kompostiin.
Nämä tukki-pöllit ovat mielestäni aivan ihanat!
Toivottavasti kesän kynnyksellä kaksiväriset tulppaanit löytävät tiensä kohti aurinkoa.
Tyyppi oli aivan innosta soikeana kantaessaan kaksin käsin hiekkaa ja multaa kompostikassiin ja saipas pieni mies oman haravankin Clas Ohlsonilta (hinta 3,99 €). Ja äiti oman Fiskarsin haravan Plantagenilta. Enpä olisi ikinä uskonut tulevani huippuonnelliseksi siitä, että saan haravoida!

Mummuni kuoli vuonna 2009. Sain hänen jäämistöstään talteen ihanan mummuni 2000-luvun alkupuolella pitämän puutarha-muistikirjan, josta löytyy tärkeitä huomioita niin säätiedoista, pakkas- ja hellelukemista, pionien ja ruusujen hoidosta sekä myös muutama tärkeä Suomen uutinen, kuten maininta Konginkankaan onnettomuudesta ja Myyrmannin räjähdyksestä. Sain vasta nyt luettua tätä muistikirjaa ja tuntuu siltä, kuin olisin saanut mummuni hetkeksi takaisin. <3

Kirjassa on paljon tilaa omille muistiinpanoilleni, joten ensimmäiset oman pihan merkinnät
kirjoitin viime sunnuntaina, kun krookukset ja pinkit tulppaanit istutin kukkapenkkiin.
Muistan miten mummuni kasvatti joka jouluksi itse sipulista amarylliksen. Itse en ole niinkään amarylliksen ystävä, mutta joka joulu kodistani löytyy useampi tuoksuva hyasintti. Tänä vuonna yritän itse kasvattaa hyasintit sipuleista. :)

Mikäli sipuleiden väriin on luottaminen, niin tulossa olisi yksi valkoinen ja kaksi violettia.
Kaikki vinkit hyasinttien kasvatuksesta sisällä otetaan ilolla vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti