tiistai 22. lokakuuta 2013

Olohuone ylösalaisin!

Tänään meillä käynnistyi aamu allekirjoittaneen lomapäivällä ja klo 09 oltiin tutustumassa Tyypin uuteen päiväkotiin, johon mennään tekemään hoitosopimus viikon päästä. Iso kivi ja stressin aihe on nyt poistunut harteilta, kun tietää, että Tyyppi pääsee pieneen alle 3-vuotiaiden ryhmään eikä ole edes ryhmän nuorin. Niille, jotka ovat epätietoisia, niin Tyyppi tosiaan aloittaa tammikuun alussa päivähoidossa reilun 2 vuoden ikäisenä.

Tyypin mentyä päiväunille päätettiin aviokin kanssa heilauttaa olohuoneen sisustus kokonaan ympäri!
Aviokki oli tätä pohtinut jo useamman päivän, joten totetutus oli helppo, kun kummankaan ei tarvinnut toista suostutella.

Senkki oli aiemmin olohuoneen oviaukon vasemmalla puolella.
Kirjahyllyt olivat senkin nykyisellä paikalla. Tuo ihana pikkuikkuna sai
uuden valkoisen maalipinnan muutama viikko muuton jälkeen, jonka jälkeen "piilotin" sen verhon taakse.
Mutta se on aika ihana ikkuna!
Yritin vielä napata vähän kokonaisvaltaisemman kuvan olohuoneen toisesta päädystä.
Meillä on olohuoneessa melko paljon eri värejä. Sohva on tummanharmaa, lattia on tumman puun värinen, senkki, tv-taso ja kirjahyllyt ovat koivu-valkoisia ja kaiutinsarja on kirsikkaa. Ja nojatuoli on punainen. Yhden seinän tehosteväri on tumma maitokahvi ja sama väri toistuu paneeliverhossa. Hyvin kuitenkin meidän makuun sopivat kaikki nämä värit. Meillä on myös olohuoneessa 2aksi aika isoa viherkasvia, joten myös tumma vihreä on edustettuna.

Meillä on ollut isot tekokukka-oksat isossa maljakossa olohuoneen lattialla kaiuttimen vieressä, mutta tänään sitten totesin, että ne alkavat olla aika aikansa eläneet. Niinpä sitten päädyin viemään kukat varastoon ja nostinkin tuon maljakon (Ikea PS) senkin kulmaan ja laitoin sen sisälle kullanväriset led-valot. Ja tämän näköinen siitä tuli:

Ruukkukasvi on aloe vera.
Maljakko on noin 60 cm korkea, joten se sopii todella kivasti tuonne senkin kulmaan.

Käytiin tänään hakemassa (jälleen...) anoppilasta siellä muuton alta evakossa olleita tauluja ja mm. Tyypin parkkitalo. Ajatuksena oli laittaa porraskäytävän seinille 3olmen taulun kokoelma, jotka aviokki suunnitteli (ei niin fiksusti...) kiinnittävänsä kahdella taulukoukulla per taulu. Tuloksena meidän porraskäytävän seinässä 8 överin kokoista reikää. En sanonut MITÄÄN, vaikka mieli teki kysyä, että miksi hän ei porannut proppuja seiniin, kuten aikaisemmin. No anyway, koska porraskäytävän seinä on aaaaaika korkea, niin keksin sitten ehdottaa, että mitäs jos etsisimme netin ihmeellisestä maailmasta mahdollisimman ison seinätarran, jonka taakse saisi helposti piiloon kaikki kitatut ja päällemaalatut reiät. Ehdotus otti tulta alleen ja tämä tarra koossa 183 x 61 cm lähti tilaukseen All Posters.fi:stä:

Kuva lainattu täältä.

Hintaa tälle seinätarralle jäi 30% alennuksen jälkeen toimituskuluineen ~95 euroa, joten ihan edullisin hankinta tämä ei ole, mutta jos se on livenä puoliksikaan niin ihana, kuin kuvassa, niin meidän portaisiin se sopii kuin nakutettu. Toimitusaika-arvion mukaan tämä kotiutunee 6.-14.11.


2 kommenttia:

  1. Kaunis tarra, innolla odotan miltä se näyttää sitten paikallaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sandy!
    Mähän en ihan tarkkaan ole vielä suunnitellut, että millä ihmeellä me saadaan tuo tarra niin ylös seinälle, kuin ollaan suunniteltu, mutta eiköhän tämäkin ongelma tavalla tai toisella ratkea. :) Käytännössähän riittää, että alareunan saa molemmista reunoista oikeaan kohtaan, niin menee ylös automaattisesti suoraan ja tässähän voisi käyttää apuna vaikka kylpyhuonelastaa.

    VastaaPoista