sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Operaatio Porraskäytävä: Failed

Aviokki kävi tuossa ostamassa kittiä, jotta saataisiin kitattua porraskäytävän seinään aviokin aikaansaamat reiät ja kiinnitettyä viime viikolla kotiutunut tarra seinään.

Problem nr. 1: Aviokki oli ostanut tummanharmaata kittiä ja nyt on sitten porraskäytävän seinässä tummanharmaita kitattuja kohtia.

Että sillai... Olisi tietysti voinut olla hyödyllistä, että aviokki olisi tarkistanut
minkä väristä kitti on.
Problem nr. 2: julisteen korkeus on 61 cm ja leveys 182 cm. Lainattiin naapurilta tikkaat, jotka saatiin viritettyä tukevasti paikoilleen, MUTTA oltaisiin tarvittu kyllä koko seinän levyinen kiipeilyalusta, jotta juliste olisi saatu sille korkeudelle, että nuo harmaat kohdat olisi saatu peittoon.


Problem nr. 3: vaikka juliste on mattapintainen, niin nuo harmaat kittijäljethän näkyvät sieltä läpi.


Siispä käärittiin juliste takaisin rullalle, onneksi taustapaperin sai paikoilleen ja päädyimme rullaamaan julisteen makuuhuoneen seinään sängyn taakse. Sopii kuin nakutettu meidän vaaleansiniseen makuuhuoneeseen:

Tarra näyttää ehkä kuvakulmasta johtuen olevan vinossa, mutta on mitattu
vatupassin kera suoraksi.
Pahoittelen viimeisen kuvan rakeista laatua. Täytyy jatkossa napsia kuvat järkkärillä.

Niinpä sitten porraskäytävä täytyy maalata, hip hurraa, jatkovarsi käyttöön ja portaat suojaan, maalarinvalkoista pintaan ja toivo siitä ettei (maalarin)valkoinen uusi pinta ole eri sävyinen valkoinen, kuin entinen ja yksi kerros toivottavasti riittää.

7 kommenttia:

 1. Maalaa ensin ne kitatut kohdat yli, ennen kuin maalaat koko seinän. Ne näkyy muuten sen yhden maalikerroksen alta, kun kitti imaisee maalia enemmän kuin se muu seinä. :)

  VastaaPoista
 2. Joo, sama vinkki mulla kuin Veeralla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä tytöt!
  Me tosiaan toivomme, että maalaus onnistuu helpommin, kuin se tarran asennus. :) Nähtäväksi jää. Jatkovarren kanssa ja kun portaat on suojattu niin ei luulisi olevan ihan mahdoton urakka.

  VastaaPoista
 4. Minä maalasin just meidän porrasseinustan, mulla oli apuna sellaset moneen asentoon taitettavat tikkaat joilla taiteilin jatkovarren kans ja hermot meinas mennä. Meillä tosin on ehkä hankalammin maalattava seinä, kun portaat ei käänny välissä noin niinku teillä vaan jatkuu suorina ylös asti. Luulen ainakin, että on haasteellisemmat maalata. Nuo on vielä niin kapeatkin, että pelkällä jatkovarrella ei ois onnistunu maalata tuonne yli neljään metriin. Vähän hirvitti sillä tikasvirityksellä kiipeillä, kun olin yksin kotonakin sillon ku maalasin... Mutta selvisin hengissä! :D

  VastaaPoista
 5. Auts! Mahtava suoritus kylläkin. Meillä ei ole tosiaankaan tarkoituksena maalata koko seinää, vaan ainoastaan noiden kitattujen kohtien yläreunaan saakka, mihin jatkovarrella yltää. Tiedossa on, että maali on väriltään Maalarinvalkoinen, joten toivon että yksi maalikerros muualle paitsi kitattuihin kohtiin, ei tee seinästä kaksiväristä valkoisem suhteen.

  Seinässä on edellisen asukkaan jäljiltä joitain harmaita viiruja, joita saatiin haalistettua maalipesulla ja ne olen aiemmin vetänyt kevyesti leveällä sudilla piiloon eikä värieroa huomaa. Saa nähdä miltä telalla vedetty pinta näyttää. Ainakaan se ei voi olla pahempi, kuin noilla harmailla täplillä täplitetty seinä...

  VastaaPoista
 6. Näin niinku maalariopiskelijana sanoisin, että seinä pitäis maalata aina kokonaan nurkasta nurkkaan ja lattiasta kattoon, ettei eroa näe, varsinkin jos on vähänkään eri sävy tai kiilto uudessa pinnassa. Muuten erottuu. Mutta omalla silmällähän sen sitten näkee, erottuuko se uusi liikaa vai ei. Maalarinvalkoinenkin on vähän semmonen, että saattaa eri valmistajilla olla eri sävyinen, se ei oo mikään standardiväri. Mutta senhän tosiaan näkee sitten kun on vetäissyt kertaalleen maalia pintaan! :)

  VastaaPoista
 7. Pohjamaalia alle kitattuihin kohtiin ja sit maalarinvalkoinen päälle. Tarra kyllä on kaunis!

  VastaaPoista