sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kirppislöytöjä ja Maatilan remontointi

Kävin viimeksi parisen viikkoa sitten äidin kanssa kiertelemässä kirppiksellä. Pyrimme tekemään sellaisen perusteellisen kirppistelyreissun kerran kuukaudessa ja aina käymään jollain uudella kirppiksellä. Tällä kertaa uutuus-kohteena oli Myyrmäen Hallin perinteinen kirppis, jossa oli melkoisesti väkeä jo heti klo 10, kun kirppis aukesi. Hallin omat parkkipaikat olivat tupaten täynnä ja viereisessä Energia(?)-hallissa järjestettiin samaan aikaan pienoismalli-messut, joten tämän hallin parkkipaikka oli suljettu klo 10 saakka, eli siihen saakka, kun messut aukesivat. Siispä maltettiin odotella, että messuparkkis aukesi ja saatiin parkkipaikka ihan vierestä.

Parhaita löytöjä Myyrmäen hallista olivat jouluinen soittorasia ja nämä retro-palikat, joita olen valehtelematta aktiivisesti etsinyt siitä saakka, kun sain tietää olevani raskaana.

Palikat 5 euroa
Olen päättänyt etsiä Tyypille joitain tiettyjä samoja leluja millä olen
itse leikkinyt muksuna. Palikoiden lisäksi Kinder-lelut (kilpparit, leijonat, hipot, krokotiilit...)
ovat tähän mennessä olleet sellaisia, jotka olen ehdottomasti halunnut kerätä.
Iloisena yllätyksenä kirppikseltä löytyi kauko-ohjattava Pluto-koira. Tyypillä oli tällainen jo aikaisemmin (ostin Jäähallin kirppikseltä keväällä), mutta siitä hajosi melko nopeasti tuo kauko-ohjain. Nyt tämä hauva odottelee käärimistä joululahjapakettiin.

Suussa oleva luu on oikeasti valkoinen. Hiukka kellertää tuo iPhonen-kameran asetus.
Hinta 10 euroa.
Mukaan tarttui myös kaksin kappalein Muumi-kirjoja Tyypille hintaan euron kappale. Vaatteita en jaksa Tyypille oikein näiltä perinteisiltä kirppiksiltä etsiä, niitä tulee enempi katsottua itsepalvelukirppiksiltä. Aviokille löytyi The Game Of Thrones-lautapeli, jonka äitini pääsee lahjoittamaan joululahjaksi aviokille, hinta päätä huimaavat 3 euroa.

Pikkubroidille löytyi hupilahja eurolla. Tämä on oikeasti hauska kirja, olen myös sattuman oikusta nähnyt
tästä tehdyn leffaversion. Äiti löysi broidille cokis-(mäckäri) keräilylaseja, joten pakettiin ehtii myös 6-päkki coca-colaa.
Kierrätyskeskus, joka vielä pari viikkoa sitten sijaitsi Matinkylässä (ja vietti eilen avajaisia Nihtisillassa) oli tällä kertaa paikka, josta tein iiiiiihanan löydön:

täyspitkä Espritin beige-toppatakki koossa 36.
Hinta 25 euroa.
Ei mitään käytön jälkiä.
Ostin vastikään itselleni Ellokselta uuden harmaan villakangas-takin, joten nyt on talvitakki-tarve turvattu parin vuoden ajaksi.

Tyypille löytyi koossa 98 cm HM:n sammarit sööteillä Mikki Hiiri-applikaatioilla.

Hinta 4 euroa.


Koossa 100 cm löytyi ohutvuorelliset ulkohousut.
Hinta 4 euroa.
Olen kovasti mieltynyt slipovereihin ja tämä ei 2 euron
hinnalla päätä huimannut.

Hinta 2 euroa. Aviokille isänpäivälahjaksi.
Aviokki saa aina jouluisin uusimman Remeksen lahjaksi, joten omalta kannaltani on helppoa ostaa aiemmin julkaistuja kirjoja isänpäivä- ja synttärilahjoiksi. Ja edullista. :) Yleensä kirppiksillä Remesten keskihinta pyörii 8-10 euron kieppeillä, joten tämä ja aiemmin ostamani Shokkiaalto, ovat olleet mukavia yllätyksiä! Shokkiaalto löytänee tiensä joulukuusen alle ja uusin Remes löytää pakettiin arvatenkin anopin toimesta.

Keräilen Tyypille sellaisia leluja, joilla olen itse leikkinyt muksuna. Tyypin suosikkileluihin kuuluu "Piippolan vaarin" maatila, eli isotädeiltäni lahjaksi saatu vuodelta 1967 peräisin oleva Fisher Price Family Farm, jolla olen itse leikkinyt monet monituiset kerrat.

Katon toiselle puolelle oli jämähtänyt himmeä setti liimaa vuodelta miekka ja kirves, mutta Tikkurilan
Maalipesulla sen sai jynssättyä puhtaaksi. 

Ja lopputulos:

Kun vasemman oven avaa, kuuluu ovesta Muuu-ääni. :)
Kyllä kelpaa tässä talossa Piippolan vaarin mummuineen ja eläimineen asustella.

2 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä! Nuo palikat voisin itsekin ottaa mukelolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nuo palikat tuntuvat olevan kovin haluttuja. :)

      Poista