perjantai 29. marraskuuta 2013

Operaatio Muumitalo

Ostin Tyypille täksi jouluksi muumihahmo-joulukalenterin ja hieman surkuttelin, kun meiltä puuttuu talo, johon kaikki kalenterista vuoron perään tuosahtavat hahmot voisi laittaa asustelemaan. Myynnissähän on useampaakin erilaista Muumitaloa, mutta päätin turvautua kvg-palveluun ja löysin keskustelun, jossa joku tiedusteli jonkun vuonna miekka ja kirves Mehukatti-törpöstä aikaansaaman Muumitalon ohjetta.

Sattumalta meillä oli juurikin tyhjentynyt Mehukatti-törppö. Tätä ohjett en mistään löytänyt, mutta tuumailin ettei se voi kovin vaikeaa olla. Leikkasin mattoveitsellä pois kahva-sivun ja pesin kannun huolellisesti. Mehukatti-tarran otin pois (on muuten kaksipuoleinen tarra) ja viiltelin neljälle ikkunalle kolot. Mattoveitsi uppoaa hyvin muoviin, kun vähän jaksaa nitkuttaa ja kun terä on kunnolla läpi, niin leikkautuu hienosti ja helposti.

Niin ja vuorasin talon sisäseinät dc-fixillä niin näyttäisi olevan talossa puuseinät.

Tiimarista etain tarkoitukseen sopivaa sinistä kreppi- tai silkkipaperia. Kumpaakaan ei ollut toivotussa värissä, joten päädyin ostamaan suht turkoosiin sävähtävää kartonkia. Myös punaista kartonkia kattoa varten ja ruskeaa ikkunanpokia varten. Tuo törpön muovipinta on haastava eikä askarteluliimalla (yleisliima) todellakaan saanut kartonkia tyydyttävällä tavalla kiinnitettyä. Tajusin tarvitsevani jotain taipuisampaa materiaalia ja niinpä Tiimarista lähti tänään mukaan tummansinistä satiininauhaa. Ja vaikka itse sanonkin, niin talon ulkopinta näyttää juuri siltä, kuin sen kuuluukin näyttää: siniseltä ja laudoitetulta.

Jatkan myöhemmin kuvien kera!

1 kommentti:

  1. Ihana kattokruunu, kivitaulu - ja kirsikkapuutarra! Kaikki sopisivat tännekin. Olenpa ollut kauan poissa, kiva olla taas täällä.

    VastaaPoista