maanantai 19. elokuuta 2013

Kirppiskierroksella

Eilen aamulla klo 09 lähti allekirjoittanut yhdessä äitinsä kanssa kohti stadin Hietsun kirppistä, jossa oli jo päällä aikamoinen hulina, kun paikalle ehdittiin puoli 10 aikoihin.

Päivä oli loppuunmyyty, joten valikoimaa löytyi kirjaimellisesti laidasta laitaan lasten vaatteista antiikkiesineisiin, samaten hintataso vaihteli reippahasti laidasta laitaan. Postaan omana kirjoituksena päivän löydöt. Hietsun kirppispäivä vaatii onnistuakseen sopivan shoppailusään, vesisade on valitettavan big nou nou, koska kyse on ulkoilmakirppiksestä ja harvemmin kaatosateessa riittää innostusta myyjä- tai ostajapuolella kierrellä ja kaarrella pöytien kimpussa. Siispä jos vain mahdollisuus on olemassa ja sää suosii, niin ehdottomasti suosittelen suuntaamaan nokan kohti Hietsua! 

Hietsu oli melko nopeasti kierretty, joten klo:n lyödessä 10, suuntasimme Kaivarin Kanuunaan, joka oli itselleni uusi kirppistuttavuus.


Kanuuna on rakennettu vanhoihin kellarityyppisiin tiloihin, joten tilasta ja oviaukosta riippuen pitää varoa, ettei pää kolahda kattoon tai putkeen. 

Tulin vilkaisseeksi Kanuunan hintatasoa ja melko tyyris paikkavuokra paikalla onkin. MUTTA myynnissä on huomattavan paljon oikeita merkkivaatteita: Chanel, Gucci, Versace, Burberry, Louis Vuitton... Kaikki nuo merkit edustettuina. Eikä mikään ihme, sijaitseehan kirppis Eirassa. Myyntihinnat merkkituotteilla ovat tietysti melko korkeat, mutta uskallan silti väittää, että tuolta tekee löytöjä sillä hinnat ovat tietysti kuitenkin alhaisemmat, kuin putiikista ostettuina. Kanuunassa on myös aivan mielettömän ihana Vintage-huone, jossa ilmanvaihto on surkea, mutta vaatteet sitäkin ihanampia. Luulen, että Carrie Bradshaw kokisi tuon huoneen hyvinkin omakseen.

Miinukseksi täytyy mainita se, että yleisö-wc on kirppiksellä poistettu käytöstä varkauksien ja väärinkäytösten takia. Varkaat ovat inhottavia. :(

Koska aikaa vielä jäi, niin suuntasimme vielä tutustumaan Vantaan Porttipuistoon avattuun uuteen itsepalvelu-perhekirppis Lanttilaan. Jonka muuten bongasin lauantaisen Ikea-reissun yhteydessä. :)


Lanttilasta löytyy 390 myyntipöytää sekä lisäksi kirjahyllyjä ja lasitavaroille puuhyllykköjä. Plus lisäksi muutama lukollinen vitriinikaappi sekä karkkihyllyt. Peruskirpputoritavaroiden lisäksi myynnissä on "talon" puolesta halpistavaraa, joka on varmastikin toimitettu suoraan eksoottisista Aasian tehtaista.

Myyntipöydät on sijoitettu leveähköjen käytävien molemmin puolin, joten kulkutilaa riittää ja koska pöydät ovat "loossimaisia", niin kiinnostavan löydön osuessa silmään, ei käytävä pääse tukkeutumaan. Hyvä juttu!
Myös Lanttilassa tavaraa löytyy laidasta laitaan, joten jos kaipaa runsastarjontaista kirpputoria, niin Lanttila ei varmastikaan tuota pettymystä.

Olettekos vielä ehtineet piipahtaa näillä kirppiksillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti