lauantai 17. elokuuta 2013

Pinniksestä isojen poikien sänkyyn

Tänään aamulla otettiin suunta Vantaan Ikeaan. Kerrottiin Tyypille eilen muutamaan eri otteeseen, että seuraavana päivänä hän saa uuden sängyn ja pinnsänky laitetaan pois. Tänään aamullakin aamupuuron aikaan muistutettiin asiasta. Meillä on iso osa tällaisista "merkityksellisistä" muutoksista (kuten esimerkiksi tutin ja tuttipullon poisjättö, pinnasängyn laidan poisto, yökylät ja hoidot mummulassa/tädin ja sedän luona) menneet ilman suurempia ongelmia ja uskon, että siihen on tekijänä se, että me kerromme Tyypille etukäteen asioista, joita on tulossa. Tällaiset 20 kuukauden ikäiset taaperoiset, kun ymmärtävät pelottavan paljon asioita.

Mutta siis itse asiaan: Vantaan Ikea on ihan mahtava lastenosaston kannalta, osastolla on paljon tilaa ja Tyyppikin pääsi temmeltämään omin jaloin eikä koko aikaa tarvinnut istua kärryissä. Ikean uusi kuvasto on muuten juuri ilmestynyt, joten ikeamainen sisustuskärpänen on kyllä pahasti puraissut allekirjoittanutta. :) Tänään emme kierrelleet liiemmältä muilla, kuin lasten osastolla, sillä Tyypin uusi sänky oli ensisijaisena hankintalistalla.

Tykkään ihan hirmusti tästä Ikean "uusi parempi hinta"-logosta. Olimme päätyneet siniseen Kritter-sänkyyn ja budjetoineet sen hinnaksi tuon 89 euroa (sis. sälepohjan) + patjan hinta 59 euroa. Sinistä sänkyä ei ollut Espoon tavaratalon valikoimissa, joten sen vuoksi läksimme Vantaalle ja siellähän kyseisen sängyn hinnasta oli pudotettu 30 euroa pois! Tyypin uusi sänky sälepohjineen kustansi siis 59 euroa. Sänky on poistuva malli värin puolesta ja sen vuoksi hintaa oli pudotettu. Kerrankin oikeassa paikassa taloudelliseen aikaan. :) Sänkyyn ostin lisäksi patjasuojuksen (Nattlig / 12,99 €) sekä pari aluslakanaa ja aivan mielettömän ihanan pöllö-kuvioidun pussilakanasetin. Aikaisemmin olen ostanut Ikeasta samaa pöllö-sarjaa olevan naulakon, joka on vielä alkuperäisissä muoveissa odottamassa oikeaa paikkaa uudessa kodissa.

Osastolla oli pakko vähän suunnitella myös Tyypin huoneen muuta sisustusta, sillä nuo lasten kalusteet ovat oikeasti niin huippusuloisia. Ikea-työvuosista saakka olen haaveillut kalustavani lastenhuoneen joskus kokonaisuudessaan Mammut-sarjalla, mutta niinpä tämäkin haave vain nyt hiipuu, sillä kalusteet eivät ole niin mieleni mukaisen käytännöllisiä, kuin toivoisin vaikka huippusöpöjä muotoilultaan ovatkin.

Jotain Mammut:timaista jokainen lastenhuone kaipaa.

Tyypin huoneeseen pöytä. Kiitos Ikean interiööri-suunnittelu.
Skojig-pöytävalaisin / 14,99 € hankittu jo aikaisemmin.
Kotiin palattua Tyyppi oli varsin innokas auttamaan ostosten purkamisessa. Koska muutto lähenee ja siintää jo 2ahden viikon päässä, katsoin järkeväksi ostaa tupla-pakkauksen muuttopahvilaatikoita (Jättene / 3,99 €), joihin voisin nyt jo alkaa pakkailemaan sellaisia tavaroita, jotka eivät aktiivisessa käytössä ennen muuttoa ole. Kuten Tyypin pieneksi jääneet vaatteet + pinnasängyn aluslakanat ja sijauspatjan. Toinen laatikko odottaa vielä sisältöä.

Tässä vaiheessa muuten tiedoksi, että en aio lavastaa kuvituksia tänne ollenkaan. :) Jos meillä siis löytyy sekalaista tavaraa hyllyjen päältä tai verhot ovat rutussa kuvaushetkellä, niin ne saavat siellä olla ja kuvassa näkyä. Lapsiperheen koti tässä blogissa on kuitenkin kysymyksessä.

Sitten sänkyasiaan. Kotiuduttuamme aviokki alkoi kasaamaan sänkyä meidän makuuhuoneessa ja Tyyppi keskittyi leikkimään purkamaan pinnasänkyä äidin reippaana apulaisena. Uskon, että myös tästä oli apua uuden sängyn sisäistämisessä, kun Tyyppi sai konkreettisesti olla mukana purkamassa pinnistä pois. Tyyppi ainakin auttaa aina ja usein mielellään kodinhoitoon liittyvissä jutuissa.


Tältä näyttää valmis sänky! Tuo turvalaita tuli paketissa mukana, mutta... 

...patja tekee sängystä sen verran korkeamman, että kierähtämisvaara turvalaidasta huolimatta on olemassa, kun kyseessä on niin levoton nukkuja, kuin meidän Tyyppi. Siispä kiinnitimme olemassa olevan Vikare-turvalaidan toisen päälle ja sängyn turvalaita on nyt riittävän korkea ja "päällystetty" (milläkäs muulla), kuin Nalle Puh-aiheisella pinnasuojuksella.

Tyyppi meni nukkumaan normiaikaan klo 19.20 ja sinnehän tuo nukahti ongelmitta pääpäätyyn.

Bed-problem solved. :)

7 kommenttia:

 1. Moikka! (Outoa kun ei voi sanoa Pingu :D ) Kerta kaikkiaan hieno uusi blogi ja ihanaa kun jatkat omaa tuttua linjaasi!

  Minä ihastelin tuota samaa sänkyä S:lle mutta valkoisena ja lammaspäädyn kanssa, mutta valinta tyssäsi siihen kun tajusin että sänky ei ollutkaan jatkettava. Semmoinen olisi nyt hakusessa ja ei tunnu olevan ihan helppoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Verona-hani, saat tietty sanoa pingu! Eiköhän se ole jo pinkin blogin kautta ainakin tiedossa, että sama pingviini-pöppiäinen täällä postailee, mutta vain uudemman ja omamman nimimerkin turvin. <3

   Me myös mietittiin pitkään tuota jatkettavaa sänkyä, mutta todettiin sitten, että siirrytään suoraan tällaiseen sänkyyn. Kokohan tällä on 70x160 cm eli pitäisi riittää ehkä sinne 6-7-vuoden ikäiseksi saakka. Ikeassa ei tosiaan tainnut olla montaa jatkettavan sängyn mallia, mutta onko sängyn pakko olla jatkettava?

   Poista
 2. Tuleeko teillä J. herättämään aamulla vai jääkö odottelemaan äitiä sänkyyn? Meillä Jamppa (valitettavasti) tulee heti herättyyän kiljumaan äitiä ja isiä makkarin ovelle, ja viimeisinä aamuina tämä on tapahtunut kello 4.30...Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J on yhden kerran tullut itsekseen huoneestaan pois, muuten köllöttelee sängyssä, höpöttelee omia juttujaan aika iloisesti ja odottelee, että äiti tai isi tulee "herättelemään".

   Auts, teillä herätään kyllä hieman turhan aikaisin... =/ Tuleeko Jamppa sitten teidän väliin vielä nukkumaan, vai alkavatko teillä aamut todella noin aikaisin?

   Poista
  2. Ei, Jamppa ei todellakaan halua tulla nukkumaan, vaan hän haluaa, että koko perhe nousee ylös. Hän paiskaa makkarin oven megalomaanisella voimalla auki ja karjuu samalla Äiti! Isi! Mummi! ja alkaa samantien räplätä kaapinovia sekä yöpöydän laatikoita (kaivelee korvatulppia ja muuta EIEI-osastoa niin kauan, että tietää, että äitin on pakko nousta...). Joko hoksaat miksi mielessä on käynyt pitää Jamppa pinnasängyssä teini-ikään saakka.... :)

   Poista
  3. Auts. Auts. Auts. Hän tosiaan nousee hiukka turhan aikaisin. =\ ja tosiaan eiei-osasto löytyy meidänkin makuuhuonesta, joten kiukku on aina paikallaan, kun huoneesta joutuu pois.

   Voisiko Jampan huoneesta laitella kuvia? :)

   Poista
  4. Tulossa on. Toivon mukaan ensi viikolla kunhan kirppishässäkkä on hoideltu alta pois. :)

   Poista