sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kirppistelyä

Tarkoitus on tehdä tämän blogin postauksista mahdollisimman kuvapitoisia, joten tämäkin postaus saanee huomenna otsikon mukaisen kuvituksensa, kun pääsen nappailemaan kuvia Kirpputori Ankkurinapista, josta vuokrasimme pöydän viikoksi. Tavoitteena on tietysti päästä eroon vinosta pinosta itselle turhaa tavaraa ja kartuttaa muutama euro muuttofirman laskun maksuun.

Olen ihan hillitön kirppis-friikki. Edellisen kerran varasin kesäkuun lopulla paikan Hietsun ulkokirppikseltä, mutta 40 minuuttia paikalle saapumisen jälkeen, alkoi sataa kaatamalla vettä ja pakkasin tavarat takaisin autoon ja vettä satoikin sitten koko päivän. Ennen tätä suunniteltua muuttoa, olin ajatellut, että seuraavan kerran suuntaan kirppikselle myyjän muodossa lokakuussa, kun Messukeskuksessa järjestetään seuraava Messukirppis, päivä on muistaakseni 6.10. Kesäkuussa (16.6.) järjestetty ensimmäinen Messukirppis oli kyllä kaikin puolin tosi kiva kokemus ostajan näkökulmasta, joten toivon, että niitä järjestettäisiin jatkossa useammin.
Kuva lainattu täältä

Viime vuoden marraskuussa tutustuin myyjä-osapuolena lasten itsepalvelukirppis Nellaan ja Nuttuun, kun siellä järjestettiin Naisten Tavarataivas-viikot ja myyntiin sai viedä muutakin, kuin lastentarvikkeita. Myynti ylitti omat odotukseni ja tein sieltä myös ihan mahtavan löydön: uudenveroinen GUESS Pink Carry All-laukku 42 eurolla. Nella ja Nuttu toimii myös erittäin hyvin ostaja-näkökulmasta: "Yhden kaupan tuotteen hinnalla meiltä saa samalla rahalla kymmenkunta ihan vastaavaa tuotetta." Pitää paikkansa, kertaakaan en ole pettynyt tuolla ostoksia tehdessäni.
Kuva lainattu täältä

Kirpputori Ankkurinappi on itselleni uusi tuttavuus sekä ostajan, että myyjän näkökulmasta. Välillä kannattaa googlailla. :) Pöydän hinta viikoksi on 35 euroa ja tavoitteena on tietysti saada ainakin pöytävuokra katettua. Myyntiin lähti huolellisen kellarin läpikäymisen jälkeen pino aviokin lp-levyjä, muutama kirja, dvd-levyjä, Tyypin leluja ja vaatteita, muutama aviokin ja oma takki. Myyjänä pyrin valitsemaan myyntiin sellaisia tuotteita sellaisella hinnalla, että kaupat syntyvät. En vie myyntiin likaisia tai rikkinäisiä tavaroita tai kuvittele saavani muutaman vuoden käytetystä villakangastakista 20 euroa vaikka Your
Kuva lainattu täältä
Face-takki olisikin. Pöydän (numero 107 :)) hinnat vaihtelevat pääsääntöisesti 0,50-5 € väliltä ja kallein myynnissä oleva "juttu" on aviokin Turo Tailor-musta liituraitapuku, jolle laitoin hinnaksi 10 euroa. Ja puku on todellakin uudenveroinen, joten jos tuo ei mene kaupaksi, niin se palaa kotiin odottamaan lokakuun kirppisreissua. Huomenissa saatte hieman kuvamateriaalia tästä uudesta kirppis-tuttavuudestani.

Ihmettelen välillä kirppiksiä kiertäessäni myynnissä olevia juttuja. Likaisia tai rikkinäisiä juttuja en ymmärrä alkuunkaan, en etenkään niitä hommansa jo hoitaneita ja totaalisen kulahtaneita pehmoleluja ja jos pöydässä huomion kiinnittää huiman likainen t-paita tai valmiiksi rikkinäinen lelu, en kyllä vilkuile pöydän valikoimaa sen enempää. Tähän olen valitettavan paljon törmännyt Itsepalvelukirpputori Akselissa ja koska tuolta en ole tainnut koskaan kummempia löytöjä tehnyt, niin en siellä nykyään enää käykään.

Kertoisitko mikä on juuri sinun paras löytösi tähän mennessä kirppikseltä?

1 kommentti:

  1. Hietsun kirppis oli yksi suosikki, kun vielä asun Hellsingissä. Mikkelissä ihana Wilma & Wihtori, jota täällä olen kaivannut monta kertaa. Kouvolan Kylähullu ei valitettavasti ole siistimpiä toreja. Tarpeellisia löytöjä kirppiksillä tekee. Etenkin kasvaville lapsille löytyy paljon uutta. Välillä tosiaan eräiden hinnoittelu huvittaa. Ei kirppiksellä rikastu, mutta tulee hyvä fiilis, kun siivoaa! Samalla pääsee laittamaan hyvän kiertoon.

    VastaaPoista