tiistai 17. syyskuuta 2013

Getting FiXed!

Useimmat, jotka tuntevat minut joko edellisestä blogista tai ihan live-elämässä, tietävät, että kun innostun jostain asiasta, innostun täysillä. Niinpä, kun tuo DC Fix onnistui niin nätisti ensimmäisessä fixauksessa (pahoittelen, kun nämä postaukset kulkevat muutaman päivän tekohetkiä jäljessä, mutta kun aikaa on niin rajallinen määrä!) niin mallikkaasti, niin päätin, että kyllä nuo porraskaiteetkin uuden ilmeen saavat. Vertailun vuoksi, olkaapas hyvät:

Onhan tuo ero ihan oikeasti aika muikea, eikö?
Meillä nuo kaiteiden kuusiokoloruuveilla kiinni olevat "kiinnikkeet" ovat vain näön vuoksi, joten irroitin nuo ensin pois -) laitoin kalvon paikalleen -) tein pienen äXä:n näköisen reiän kalvoon ja ruuvasin "kiinnikkeen" paikoilleen.

7 kommenttia:

 1. Upea tulos! :) Mulla on myös odottanut 2 rullaa DC-Fixiä meidän varastossa, että pääsen hieman fixailemaan vääränvärisiä kaapinovia, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi sillä minun pitää saada mies ylipuhuttua apumieheksi. En osaa nimittäin irroitella saranoita itse. Vielä sekin päivä koittaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Verona!
   Samaa mieltä, me olemme niiiiiin tyytyväisiä lopputulokseen. :) Minä myös ajattelin, että nuo vaatekaappien ovet kaipailisivat fix:auksen, mutta onneksi Tolu Yleispuhdistus-aine sai niistä hohtavan valkoiset.

   Poista
 2. En kyllä lähtis heti tuollaiseen.. Mieluummin remontit kunnolla perinteisesti tehden, nuokin puiset kaiteet olis saanu nätiksi hiomalla ja lakaten.. Vuokrakämppä juu, mutta eihän se hiominen ainakaan vie vararikkoon ja lakat ei hirmusti maksa. Ajattomuus ja ajan kestävät ratkaisut!! Tuolla tyylillä kodista saa kivan tarra- arkin.. No, kaikilla omat ratkaisut. Ajattelitko yhtään mitä kalvolle käy vuodessa parissa? Jonkun on se kunnon remonttikin tehtävä.. Vuokranantajalta kinutaan Koko ajan jotain, kai vuokralaisellakin on joku vastuu.. Vaikka on vuokralla voi ajatella kohtelevat kotia kuin omaa, pikkusen sitä asunnon omistajan perspektiiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi.

   Kyllä, nuo puiset kaiteet olisi saanut näteiksi myös perinteisesti remontoimalla eikä se varmastikaan olisi vienyt meitä vararikkoon. Hupsua, että se tuli edes ajatukseksi.

   Meillä ongelmaksi muodostuu ajanpuute, sillä meillä on mahdollisuus remontoida viikonloppuisin vain Tyypin päikkäreiden (1,5 h) aikaan ja iltaisin, kun Tyyppi menee nukkumaan klo 19.30. Ottaen huomioon, että tulen arkisin töistä kotiin klo 17 aikoihin, niin jäähän siinä iltaisin "tehokasta" remppa-aikaa ehkä 2 tuntia. Kaiteet pitäisi irrottaa, hioa ja lakata -) tähän kuluisi aika monta iltaa ja koska nyt yhteinen aika aviokin kanssa on muutenkin vähissä, niin kaiteiden täysremppaus päätettiin hoitaa tällä tavalla.

   Ja kyllä, selvitin mitä tällaiselle dc fix-kalvolle käy parissa vuodessa. Todennäköisesti ei yhtään mitään! Ystävälläni kalvo on kestänyt siistinä kohta 6 vuotta keittiön aktiivikäytössä olevalla työtasolla, joten en jaksa olla kovin huolissani.

   Me olemme asuneet vuokralla koko yhdessäoloaikamme ja aiomme asua tässä kodissa pitkään. Me emme asennoidu asuntoon siten, että se on vuokra-asunto, vaan siten, että kyseessä on meidän kotimme. KOTI. Sen vuoksi olemme jo remontoineet ja remontoimme tästä kodista mieleisemme ja vaatineet vuokranantajalta vain sen, mikä kuuluu vuokranantajan vastuulle. Sikäli on mukava asua vuokralla, kun vuokranantajan vastuulle kuuluu kuitenkin liuta asioita.

   Jos keksit muuta ihmettelyn aihetta, niin laita viestiä. :)

   Poista
  2. Meillä on ihan OMA KOTI, siis ihan rahalla ostettu ja otettu pankista lainaa. Siltikin me on käytetty dc-fixiä pieniin parannustöihin ihan siksi, että se on halpaa ja kätevää. Meillä tuota on siis käytetty mm. keittiön välitilaan, se oli ruma 60-lukunen, mutta koska keittiö on muuten toimiva, niin miksi meidän olis pitänyt koko keittiö remontoida sen takia? Mieluummin laitettiin kivan väristä dc-fixiä ja remontoidaan keittiö kokonaan sitten kun on sen aika. :)

   Ja mää luulen, että vuokranantaja tykkää enemmän tästä ratkaisusta kuin siitä, että nykyinen vuokralainen haluaa maalata kaiteet valkoisiksi, seuraava haluaa niistä taas lakatut ja sitä seuraava haluais kokonaan uudet. Dc-fixistä ei oo mitään haittaa, ne saa irti vielä parinkin vuoden päästä ilman jälkiä (ellei sitten se lakka oo oikeesti hilseillyt jo kalvoa laitettaessa, jolloin sen irtoaminen ei juuri haittaa).

   Ja oikeesti, näyttääpä paremmalta kalvollinen kaide! :) Meillä kaiteet kaipais pientä laittoa, mutta luulen niille riittävän ihan kunnon pesu vain. :D Väriä en halua niistä alkaa muuttamaan, niin fixailu saa jäädä. Meillä siis mäntyiset, lakatut porraskaiteet. Yleensä en tykkää lakatun männyn väristä, mutta tähän asuntoon se vaan jotenkin passaa niin hyvin, etten voi edes kuvitella muuta. :)

   Poista
 3. Hei mistä te ostitte tuota kiristekalvoa, jonka mainitsit jossain aiemmassa postauksessa? Meillä on ens kuussa muutto edessä ja pitäis päästä suojaamaan tavaroita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan!
   Kiristekalvo ostettiin Lainalaatikolta, rulla kustansi 16,50 euroa ja se kyllä riitti todella hyvin.

   Poista