maanantai 23. syyskuuta 2013

Maalari maalasi taloa

Vihdoinkin isot maalausurakat ovat takana! Olohuoneesta maalattiin 3 seinää ja eteisestä samoin 3 seinää. Lisäksi tuulikaappi on maalattu, lähes kaikkien ovien puulistat on maalattu ja tänään pääsin vihdoin myös kellastuneiden muovikarmien kimppuun. Väriksi valikoitui kaikissa näissä kohteissa valkoinen ja oikeaksi valinta osoittautuikin: valon määrä sekä olohuoneessa, että eteisessä lisääntyi aivan mielettömästi! Aiemminhan värinä oli varsin tunkkainen harmaan sävy.

Ovien puiset listat maalasin paksulla Empire-kalustemaalilla. En hionut tai mitenkään käsitellyt puulistoja etukäteen, vaan pelkästään vedin niille uuden maalin pintaan ja ero on suorastaan huikea! Ennen ja jälkeen-kuvat ovat toisella koneella, joten päivitän ne tähän postaukseen myöhemmin. Meillä vaihdettiin myös yläkerran kylpyhuoneen ovi uuteen (edellisessä oli aivan järkyttäviä kulumajälkiä, kuvat tulossa :)) ja samalla päätimme uudistaa kellastunutta ja kärsinyttä tuulikaapin ovea ja se sai uuden valkoisen maalipinnan samalla, kun maalasimme eteisen. Pienellä telalla maalaus kesti alle 10 minuuttia. Terassin ovi on myös kellastunut, joten sekin saa uudistuneen maalipinnan jahka se aikatauluun sopii.

Ovien lisäksi myös ovien muovikarmit ovat kellastuneet, joten ne vaativat myös uuden maalipinnan. Ostin Starkista todella notkeaa, kirkkaan valkoista maalia (nimi hukassa, you´ll get it later, what a suprise...) ja kokeilin sitä noihin karmeihin. Tulos on aika kovasti silmää miellyttävä, vai mitä?

Yläkarmi.
Sivukarmi kellertää aika kivasti.Valkoinen miellyttää silmää enempi. Tässä näkee hyvin miten tuo maali märkänä todella kiiltää.

Maali kestää noin 18 tuntia kuivua, joten voidaan vetää nopea johtopäätös siitä, että valitettavasti karmien maalaus vie aikaa. Toisaalta karmien maalaus vei aikaa vain puolisen tuntia. 

Kirjoittelinkin vastauksena tuonne aiemman postauksen kommenttiin vastaukseksi, että meillä on remonttitoimiin tehokasta aikaa iltaisin noin 2 tuntia sen jälkeen, kun Tyyppi menee unten maille. Viikonloppuisin aikaa on lisäksi noin 1,5 tuntia, kun Tyyppi on päikkäreillä. Aika hitaasti siis jotkin asiat etenevät, mutta nyt ei tunnu enää lainkaan yhtä stressaavalta, kuin aiemmin, kun isoimmat maalausurakat on tehty. Voisi melkein sanoa, että olemme siirtymässä joissain asioissa jo ihan sisustuksen puolelle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti